Capçalera

NINGÚ NO VA DIR QUE FOS FÀCIL NINGÚ NO VA DIR QUE FOS POSSIBLE
I HA ESTAT POSSIBLE! 15 llibres molt singulars i 5 presentacions espectaculars. Enhorabona a nosaltres mateixos!

BeneytoMontserrat PratJaime D. ParraMarc IgnasiCarme JounouIris ParraEloy TorreMurCarmen BorjaAnabel TorresBernhard BleibingerCarme ValenciaMaite JouCarles MolinsLena TorreTemps de Flors
Cliqueu a les icones per veure els vídeos de cada un dels 15 singularíssims llibres (i l'exposició de Temps de Flors)

diumenge, 23 de juny de 2013

Acta, si fa no fa, de la primera reunió

Després de la primera crida, amb molta bona acceptació, vam reunir-nos, com és tradicional per la revetlla de Sant Joan a casa del Jaime, la Carme i l'Iris, al carrer Vilamarí. Aquesta en seria l'acta:

Per la revetlla de Sant Joan, després del sopar, la coca, el xampany, les bengales i els petards, els assistents a can Parra (la Carme Jounou, la Carme València, la Carmen Borja, l'Iris Parra, la Charo Mur, el Beneyto, el Francesc Cornadó, la Manuela Bardón, el Jaime D. Parra i el Carles Molins), la mar de disciplinats, vam parlar dels actes commemoratius del vint-i-cinquè aniversari de tan magnes reunions solstistícies (si fa no fa...). I això és el que es va acordar (també si fa no fa...):
 • De tirar endavant les plaquetones en versió llibre de col·leccionista en paper i en format digital; de fer una web on es puguin trobar; de buscar altres webs on col·locar-los i de donar-hi tot el ressò segons els nostres mitjans (blogs, presentacions, etc.).
 • D'aclarir que no fem pas una editorial, sinó que cadascun dels del grup que s'hi apuntin, podran fer una d'aquestes publicacions (de qualsevol de les disciplines artístiques que facin o se'ls acudeixin mentre sigui tècnicament factible), i que, en paper, d'entrada se'n farà un tiratge curt (24 exemplars, 4 per al dipòsit legal, un per a cada un dels participants en el projecte i, la resta, per a l'autor); tanmateix, si algú en vol més (per vendre'ls, regalar-los, o perquè al final som tants al grup que no n'hi ha prou), se'n poden fer més.
 • Que és un projecte a fer entre tots, això vol dir que, en la mesura de les possibilitats, les feines s'han de repartir entre tots (difusió, treballs manuals (el muntatge dels llibrets), maquetació i impressió (això em tocarà a mi), gestionar el dipòsit legal, fer el web, correccions d'originals, etc.). I contribuir a les despeses que hi pugui haver, d'entrada el material de la plaquetona (paper de molt bona qualitat, cartró de tapa dura, coberta imitació pell i impressió).  Es va decidir que tots tindrien la coberta del mateix color, el vermell com el número de mostra que heu vist o us vam ensenyar en l'altre correu.
 • DINEROS: Fet el càlcul, hem estimat que, de material, cada exemplar dels llibrets costa 2 euros; això vol dir que, tothom que faci un tiratge base de 24 llibrets, haurà de posar-hi 48 euros (=24 x 2), i, si en vol més (en múltiples de 6, perquè per optimitzar els fem de sis en sis) doncs que vagi multiplicant 30 x 2 = 60, etc.). Si hi ha pàgines a color la impressió s'encareix (si tot anés a color, cada llibret sortira per 3,50 euros). Si hi ha altres despeses (vinet per a una presentació, p.e., a repartir).
 • Cada autor es lliure de triar el contingut del seu llibre, mentre en sigui l'autor (idioma, si és poesia, narrativa, assaig, dibuixos, fotografia, arquitectura, pintura, etc.) tot cenyint-se a les limitacions tècniques d'aquest format, això vol dir que, han d'estar al voltant de 42 pàgines nostres (és a dir, 160 x 115 mm, que tampoc no hi cap gaire cosa; ja us passarem els caràcters que hi caben perquè pugueu calcular). I que, tenint en compte que són molt pocs exemplars, si algú es vol entretenir a personalitzar-los (i fins i tot a escriure'ls o pintar a mà), endavant, recordeu que són llibres de col·leccionista i que, quan més xulos quedin, millor.
 • Que, si algú, pel que sigui, vol que el seu llibre tingui ISBN, cap problema, però que sàpiga que, amb la legislació vigent, això té un cost (hi havia debat de si eren 45 o 90 euros, però com se'ls pagaria cadascú ja ho averiguarà).
 • Que tant la versió digital, com la versió en paper, cadascú és lliure de regalar-la, dur-la a llibreries, o vendre-la per l'import que cregui convenient (i així finançar-se l'edició i fer molts calerons). A gust de l'autor.
 • Que, tenint en compte que seran textos breus i fora de comercialització estàndard (recordeu, són opuscles, no llibres...), suggerim que, per filosofia, tinguin llicència Creative Commons (això sí, cadascú pot triar les diverses opcions, més o menys restrictives, que hi ha). Enllaç a les llicències Creative Commons i a la Viquipèdia on s'hi exposen avantatges i inconvenients. Això, és debatible.
 • Que l'Iris centralitzaria les propostes de nom per al grup (Grup de Vilamarí, Taula de Vilamarí, Cercle de Vilamarí, alguna cosa sense Vilamarí...) i que en triaríem un de ben bonic (és a dir, els que en tingueu algun pensat, correu a l'Iris).
 • I, finalment, i molt important, a proposta del Francesc Cornadó, qui decideix en última instància i qui pot participar en aquest projecte (la Rowling, per molt que ens agradés, no cola), ha de ser el grup fundador, la Carmen Borja, la Carme Jounou i el Jaime D. Parra (és a dir, els que apareixien a la foto de l'altre correu, llevat de l'Eloy Torre, per defunció, i de la Lena Torre que, com molt hàbilment va observar l'Iris, si va néixer el 23 de febrer i allò era el 23 de juny ja devia portar un mes voltant per la panxa de sa mare).
 • Un cop definida la llista (que, bàsicament, sereu els que rebeu aquest correu), ens haureu de dir si voleu participar-hi o no, per distribuir l'ordre de publicació dels llibrets (estaria bé treure'ls de dos en dos mensualment) i organitzar-ho.
Finalment, això, no es va dir a la reunió però se m'ha acudit a posteriori. Crec que podria estar molt i molt bé, que es fes un petit vídeo de cada una de les obres/autors per penjar-ho a la pàgina web i al Youtube i on calgui; així veuran les pintes que fem i ens farem promoció. Com estaria bé que no fos molt cutre, en comptes de filmar-ho amb el mòbil estaria bé que tingués un mínim (mínim) de cara i ulls. O sigui, algú de la colla traçut amb els vídeos, o algú conegut que ho faci a major glòria de la causa, serà molt benvingut.


Carles Molins

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada