Capçalera

NINGÚ NO VA DIR QUE FOS FÀCIL NINGÚ NO VA DIR QUE FOS POSSIBLE
I HA ESTAT POSSIBLE! 15 llibres molt singulars i 5 presentacions espectaculars. Enhorabona a nosaltres mateixos!

BeneytoMontserrat PratJaime D. ParraMarc IgnasiCarme JounouIris ParraEloy TorreMurCarmen BorjaAnabel TorresBernhard BleibingerCarme ValenciaMaite JouCarles MolinsLena TorreTemps de Flors
Cliqueu a les icones per veure els vídeos de cada un dels 15 singularíssims llibres (i l'exposició de Temps de Flors)

dimarts, 23 de desembre del 2014

Treballant les cobertes de la Mur

Les cobertes sempre són un moment delicat perquè són punyeteres com elles soles. Avui tocaven les de la Mur. Ja havíem fet algunes proves prèvies aquests dies (si ens arriba a controlar un inspector de Treball encara s'hauria pensat que la Charo treballa allí per les tardes perquè, pobra, li ha tocat fitxar gairebé cada dia). 
Malgrat que ahir ja teníem relativament controlat que el llom ens quedés centrat en els fendits, hem canviat (depurat?) la manera de fer-ho i, després de diverses temptatives i proves a l'artillera manera (és a dir, prova error), hem aconseguit un sistema que, aparentment funciona (ja veurem si en properes plaquetones es manté). Impreses ja les cobertes, després les hem passades per la plastificadora, no pas per plastificar-les sinó per passar-les pels rodets escalfadors a uns 100 graus de manera que el tòner es fixi millor).
En la primera plaquetona primer vam fendir els lloms i els plecs de respecte i després ho vam imprimir, en la segona només fèiem els llom, imprimíem i després els plecs de respecte, en la tercer hem començat igual, però després hem provat de fer només un dels plecs del llom abans de passar per la impressora per acabar imprimint amb el paper llis (primer havíem de fer un plec perquè el paper és massa gran per a la guillotina, i doblegat sí que ens entrava, però ara el tallem sense doblegar amb un petit truc).

Escalfant
No és que ens estiguem disputant la coberta, és que l'estem passant pels rodets escalfats, en Carles entrant-los per una banda i la Charo recollint-los per l'altra banda amb cura que no es dobleguin/espatxacurrin.
Escalfant
Paral·lelament la Lena prepara les pintures per fer papers d'aigua per a la plaquetona del Jaime.
Fendint
Un cop reforçat el tòner ja es poden fer els lloms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada