Capçalera

NINGÚ NO VA DIR QUE FOS FÀCIL NINGÚ NO VA DIR QUE FOS POSSIBLE
I HA ESTAT POSSIBLE! 15 llibres molt singulars i 5 presentacions espectaculars. Enhorabona a nosaltres mateixos!

BeneytoMontserrat PratJaime D. ParraMarc IgnasiCarme JounouIris ParraEloy TorreMurCarmen BorjaAnabel TorresBernhard BleibingerCarme ValenciaMaite JouCarles MolinsLena TorreTemps de Flors
Cliqueu a les icones per veure els vídeos de cada un dels 15 singularíssims llibres (i l'exposició de Temps de Flors)

divendres, 29 de gener del 2016

1a Presentació. La plaquetona de Beneyto

El primer dels vilamarins que vam presentar va ser Beneyto, escriptor i pintor postista, que va començar la seva carrera a l’entorn de Papeles de Son Armadans, també va dirigir la col·lecció «La esquina» on van publicar, entre altres, Cirlot, Brossa, J. R. Jiménez, Gómez de la Serna, Pizarnik o de Ory. Ha publicat llibres de relats, d'entrevistes, d'assaig i ha fet moltes exposicions. Veritable grafoman, sempre ha estat actiu i vital i disposat a col·laborar amb els seus amics.
Porta d’elles i Port Hades (Eros i Thànatos als llibres de Rull) és el títol de la seva plaquetona (una portadella és la pàgina anterior a la portada on només hi ha el títol en petit, i la portada és la pàgina interior amb el nom i el títol on al darrere hi ha els crèdits.
Des finals dels cinquanta Beneyto aprofita aquest espai dels seus llibres preferits per fer-hi dibuixos (poesia com ell va matisar en la seva breu però excel·lent intervenció). A hora d'ara ja en deu tenir més de 800, i aquesta plaquetona és una antologia de les 58 (any de la primera que tenim registrada) que ens han semblat més representatives i que intenten mostrar també un tast de la seva biblioteca.
Els assistents van poder veure alguns dels llibres originals mentre que, els afortunats que van aconseguir una de les seves plaquetones es van trobar amb la sorpresa de comprovar com, cada una de les portadelles també tenia dibuixat un original de Beneyto.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada